FAQs

FAQs

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός αδειοδοτημένου κτηματομεσίτη και ενός κτηματομεσίτη;

Τα περισσότερα κράτη απαιτούν από τους επαγγελματίες πωλήσεων ακινήτων άδεια από το κράτος, ώστε να μπορούν να ελέγχουν τις απαιτήσεις εκπαίδευσης και εμπειρίας και να έχουν μια κεντρική αρχή για την επίλυση προβλημάτων των καταναλωτών.

Η ορολογία που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό επαγγελματιών στον τομέα των ακινήτων ποικίλλει λίγο από κράτος σε κράτος. Οι μεσίτες πρέπει γενικά να έχουν περισσότερη εκπαίδευση και εμπειρία από τους πωλητές ακινήτων ή πράκτορες.

Το πρόσωπο με το οποίο ασχολείστε κανονικά είναι ένας κτηματομεσίτης ή πωλητής. Ο πωλητής διαθέτει άδεια από το κράτος, αλλά πρέπει να εργάζεται για έναν μεσίτη.

Όλες οι καταχωρίσεις τοποθετούνται στο όνομα του μεσίτη, όχι στο πωλητή. Ένας μεσίτης μπορεί να ασχοληθεί άμεσα με τους αγοραστές και τους πωλητές στο σπίτι, ή μπορεί να έχει ένα προσωπικό από πωλητές ή πράκτορες που δουλεύουν γι ‘αυτόν.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω έναν πωλητή ακινήτων;

Ένας πωλητής ακινήτων είναι κάτι περισσότερο από ένα “πρόσωπο πωλήσεων”. Ενεργούν για λογαριασμό σας ως πράκτοράς σας, παρέχοντάς σας συμβουλές και καθοδήγηση και κάνοντας μια δουλειά – βοηθώντας σας να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα σπίτι.

Ενώ είναι αλήθεια ότι πληρώνονται για αυτό που κάνουν, έτσι και άλλα επαγγέλματα που παρέχουν συμβουλές, καθοδήγηση και έχουν μια υπηρεσία για να πουλήσουν – όπως οι Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές και Δικηγόροι Το Διαδίκτυο έχει ανοίξει έναν κόσμο πληροφοριών που δεν ήταν προηγουμένως διαθέσιμο στους αγοραστές κατοικιών και τον πωλητή.

Τα στοιχεία για τις διαθέσιμες προς πώληση λίστες είναι σχεδόν τρέχουσες – αλλά όχι αρκετά. Υπάρχουν φορές που χρειάζεστε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με το τι έχει πουλήσει ή που πωλείται και ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι με έναν πράκτορα.

 

Αν πουλάτε ένα σπίτι, αποκτάτε πρόσβαση στους περισσότερους αγοραστές με την εγγραφή τους στην υπηρεσία πολλαπλών καταχωρήσεων. Μόνο ένας εξουσιοδοτημένος κτηματομεσίτης, ο οποίος είναι μέλος του τοπικού σας MLS, μπορεί να σας κατατάξει εκεί – ο οποίος στη συνέχεια σας ενημερώνει αυτόματα σε μερικούς από τους σημαντικότερους δικτυακούς τόπους ακινήτων.

Εάν αγοράζετε ή πουλάτε ένα σπίτι, το MLS είναι το καλύτερο εργαλείο του πράκτορά σας. Ωστόσο, ο ρόλος ενός πράκτορα άλλαξε τα τελευταία δύο χρόνια. Στο παρελθόν, οι πράκτορες ήταν ο μόνος τρόπος για τους αγοραστές στο σπίτι και οι πωλητές είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες.

Τώρα οι πράκτορες εξελίσσονται. Επειδή οι σημερινοί αγοραστές και πωλητές σπιτιών είναι πολύ καλύτερα ενημερωμένοι από ό, τι στο παρελθόν, η τεχνογνωσία και η ικανότητα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία. Ο κτηματομεσίτης γίνεται περισσότερο «οδηγός» από έναν «πωλητή» – ο προσωπικός σας αντιπρόσωπος στην αγορά ή πώληση ενός σπιτιού.

 

Έχω έναν οικογενειακό φίλο που είναι κτηματομεσίτης. Μου αρέσει και αυτή είναι μια βοήθεια, αλλά μου δίνει μια τιμή για να πουλήσει το σπίτι μου και νομίζω ότι είναι πολύ χαμηλή. Έτσι, κάλεσα έναν άλλο πράκτορα που πρότεινε μια τιμή πιο σύμφωνη με τις προσδοκίες μου. Ποιος επιλέγω;

Ίσως θελήσετε να συμβουλευτείτε μερικά ακόμα Realtors σχετικά με την αγοραία αξία του σπιτιού σας. Οι περισσότερες εκτιμήσεις πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο πάρκο. Θα μπορούσε να είναι ότι ο φίλος σου είναι πιο ειλικρινής μαζί σου για την αξία του σπιτιού σου και ο άλλος Realtor σου έδωσε έναν υψηλότερο αριθμό επειδή γνώριζε ήδη ότι το περίμενα.

Αυτό ονομάζεται “Αγορά μιας λίστας” και αποτελεί το αντικείμενο ενός άρθρου στον ιστότοπό μας. Ή θα μπορούσε απλά να είναι ότι ο φίλος σας είναι ένας καλός φίλος, αλλά όχι τόσο μεγάλος ενός κτηματομεσίτη. Η ανάμειξη των επιχειρήσεων και των φιλικών σχέσεων είναι πάντα επικίνδυνη για τη φιλία.

Από την άλλη πλευρά, αν ο φίλος σας είναι πραγματικά ικανός και παρέχει σοφή συμβουλή, μπορεί να προσβληθεί εάν αγνοήσετε τις συμβουλές και επιλέξετε έναν άλλο πράκτορα.

Πρέπει να κάνω μια επιλογή ανάμεσα σε ένα ενημερωμένο σπίτι σε μια παλαιότερη γειτονιά ή σε ένα νεότερο σπίτι σε μια πιο σύγχρονη γειτονιά. Το σπίτι στην παλαιότερη γειτονιά έχει σχεδόν ό, τι θέλω και είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά το οποίο έχει την μεγαλύτερη έννοια ως επένδυση;

Εάν ο στόχος σας είναι να αγοράσετε ένα σπίτι για την τιμή μεταπώλησης και αυτό που σκέφτεστε να αγοράσετε στην παλαιότερη γειτονιά βρίσκεται στο ανώτερο άκρο των τιμών για εκείνη τη γειτονιά, τότε μπορεί να μην είναι η πιο σοφή επιλογή.

Εάν είναι παρόμοια ή χαμηλότερη σε σχέση με τα άλλα, τότε δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, διότι η τιμολόγηση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε σχέση με την τοπική γειτονιά και να μην συγκρίνεται με τα σπίτια σε άλλες γειτονιές (ως επί το πλείστον) Πλέον, είναι μια γειτονιά που βρίσκεται σε παρακμή, ή μήπως άλλοι πρόκειται να διορθώσουν τα πράγματα επίσης, έτσι ώστε να είναι μια γειτονιά που βελτιώνεται;

Θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ καλή υπόθεση, αρκεί να μην “υπερπληρώσετε” λόγω των πρόσφατων βελτιώσεων. Θυμηθείτε ότι αγοράζετε επίσης ένα σπίτι για την αξία του για εσάς ως “σπίτι”, και αυτό είναι κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσετε. Ποια γειτονιά θα αισθανόσασταν και η οικογένειά σας πιο άνετα;

Όταν αγοράζετε ένα νέο σπίτι, τι αναβαθμίσεις πρέπει να πάμε για; Τι έχει την μεγαλύτερη αξία; Αναβαθμίζουμε την παρτίδα; Επιλέξτε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα στο σπίτι; Προσθέστε ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο; κλπ.

Πολλά εξαρτώνται από το γιατί αγοράζετε το σπίτι. Το αγοράζετε κυρίως ως σπίτι ή ως επί το πλείστον ως επένδυση; Υπάρχει μια διαφορά. Ως επί το πλείστον, οι αναβαθμίσεις είναι στοιχεία υψηλής κερδοφορίας για τους κατασκευαστές. Δεν έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την αξία του σπιτιού, αλλά σας κάνουν πιο ευτυχισμένους με το σπίτι που αγοράζετε.

Εάν κοιτάζετε το σπίτι σας ως επένδυση, τότε αγοράζετε από το μικρότερο έως το μεσαίο μέγεθος της οδού και ξοδεύετε μόνο ένα ελάχιστο ποσό στις αναβαθμίσεις. Αν κοιτάζετε την αγορά σας ως σπίτι, επιλέγετε αναβαθμίσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας. Ένας βασικός κανόνας είναι να αναβαθμίζετε πάντα το χαλί και την επένδυση.